Al·legacions a l’aprovació inicial del POUM

SOS LLORET MOSTRA LA SEVA DECEPCIÓ AMB EL POUM PRESENTANT 44 AL·LEGACIONS

L’entitat ciutadana SOS Lloret ha presentat aquest passat dilluns a l’ajuntament de Lloret 44 al·legacions contra l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM).

L’entitat mostra així la seva decepció amb un POUM que suposadament havia de significar el punt i final del creixement irracional que ha patit Lloret durant els últims anys.

SOS Lloret considera aquest POUM expansionista, i que tot i que s’han intentat arreglar certs temes puntuals, no s’ha acabat d’anar a l’arrel del problema, i més si tenim en compte que en el context actual, la ciutadania reclama polítiques urbanístiques que preconitzin la preservació de l’entorn i una limitació de la construcció desmesurada.

SOS Lloret al·legacions aprovació inicial POUM

En aquest sentit, SOS Lloret, pensa que aquest POUM no estableix les bases per a una planificació i ordenació del poble que ens porti cap a un creixement equilibrat i de respecte als nostres actius ambientals i culturals.

L’entitat veu amb força preocupació com els temes principals que han de vehicular el futur de la nostra vila no es resolen amb aquest pla. D’entre aquests, destacaríem:

1. Veiem que aquest POUM no valora en absolut, aquelles zones d’especial valor natural, paisatgístic i ecològic com són els corredors biològics. En aquest cas, aquest POUM no contempla la preservació i protecció dels diferents corredors biològics que envolten Lloret. Pensem que són zones de vital importància, susceptibles de ser incloses com a zones PEIN.

A tall d’exemple volem destacar Costa Marcona, l’únic corredor que connecta la zona litoral amb el massís de les Gavarres i Cadiretes. Actualment, aquesta zona es veu afectada per la intenció de l’equip de govern de construir-hi un hotel de luxe.

2. Així mateix, un altre tema de primordial importància que ha de marcar el futur immediat de Lloret és la prolongació de la C-32. Sobre aquest tema, veiem amb sorpresa com el POUM manté el mateix traçat de l’autopista per a la futura ronda de la Costa Brava Sud, amb les conseqüències negatives que això comportarà per a bona part dels boscos i del patrimoni de la nostra vila.

SOS Lloret al·legacions aprovació inicial POUM

3. Un altre dels temes que preocupen a SOS Lloret és la manca de planificació de cares a un futur quant a les urbanitzacions. Tot i que s’entreveu per part del consistori local certa voluntat per racionalitzar-les i dotar-les d’uns serveis, que per altra banda considerem necessaris, pensem que l’ajuntament no ha arriscat el suficient per aturar aquest creixement difús i dispers de bona part d’aquestes.

Voldríem destacar el cas de Lloret Verd, on es podrien arribar a construir més de mil habitatges amb tot els problemes que es poden derivar. La total urbanització d’aquest àmbit suposaria construir gairebé el doble del que s’ha fet a Santa Clotilde.

4. Finalment, volem destacar el greu desencert que podria significar per a la nostra vila les actuacions previstes en el POUM per a la zona de Venta de Goya, davant de Santa Clotilde.

En aquest àmbit es preveu construir prop d’una vintena d’edificis de fins a 6 plantes, incrementant encara més la imatge de massificació que ofereix l’entrada al poble per aquesta zona.

Per acabar, SOS Lloret espera que les al·legacions presentades siguin valorades i tingudes en compte per l’equip de govern per evitar així, entre tots, no caure en errors passats i que podrien hipotecar el nostre futur.

Perquè creiem que el creixement de Lloret s’ha de dirigir cap a la qualitat i no cap a la quantitat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s