Més arguments per a la protecció de Costa Marcona

La Diputació de Girona, la Fundació Territori i Paisatge i l’Associació Naturalistes de Girona han elaborat el Catàleg d’Espais d’Interès Natural i Paisatgístic de la Costa Brava. Aquest és un document que dibuixa els espais d’interès natural i paisatgístic de la Costa Brava que mereixen i requereixen protecció. Són 44 els espais on es recomana que es desqualifiquin els sòls per tal de garantir-ne la preservació.

Entre aquests 44 espais es troba Costa Marcona, l’única zona no urbanitzada de Lloret, juntament amb cala Morisca, que actua com a corredor biològic entre la costa i els boscos del massís de Cadiretes i les Gavarres. Recordem que aquest corredor biològic es troba actualment amenaçat per la intenció de l’equip de govern de l’Ajuntament de Lloret (CiU-PP) de construir-hi un hotel de luxe.

SOS Lloret protegim Costa Marcona

Cliqueu aquí per descarregar la fitxa corresponent a Costa Marcona

“La Costa Brava s’ha anat omplint de totxanes, formigó, línies elèctriques i asfalt. Cada dia que passa és més grisa i menys verda. Quan ja no quedin platges verges, boscos, aiguamolls ni camps de conreu, cap turista voldrà venir. Preferirà anar de vacances a altres llocs on s’hagin preocupat per conservar el paisatge. Llavors ja serà massa tard. Només nosaltres som responsables que això no arribi a passar.”

Aquest Catàleg d’Espais d’Interès Natural i Paisatgístic de la Costa Brava es proposa com un inventari i estudi aprofundit del litoral gironí tot recercant aquells espais que per les seves condicions naturals i paisatgístiques remarquin la singularitat del territori i requereixin una major atenció. Es parteix de la base que ja hi ha tota una sèrie d’espais (els més singulars) dotats de figures de protecció (parcs naturals, paratges d’interès natural, tots ells inclosos al PEIN) i que ara cal incidir en aquells espais que tenen un alt valor i que no tenen protecció.

Una altra de les premisses bàsiques és la necessitat d’articular una xarxa d’espais interconnectats entre si de manera que es doni un pas endavant i se superi l’etapa de la creació d’espais protegits, però isolats i sense cap connexió. D’aquesta manera, s’ha articulat una malla molt amplia que relliga els espais ja dotats de protecció amb aquests nous espais donant com a resultat la xarxa d’espais d’interès natural i paisatgístic de la Costa Brava.

A més de dibuixar aquesta xarxa d’espais, el treball pretén recomanar i proposar mesures de preservació i protecció concretes dels espais catalogats a l’abast de les administracions, especialment els ajuntaments.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s