SOS Lloret a favor del Pla Director i en contra dels equipaments a Costa Marcona

L’ASSOCIACIÓ REBUTJA L’AL.LEGACIÓ FETA PER L’EQUIP DE GOVERN PERQUÈ FRAGMENTA EL CONNECTOR BIOLÒGIC I INSISTEIX EN LA NECESSITAT DE PRESERVAR L’ESPAI.

Aquest passat mes de setembre ha finalitzat el termini per presentar al·legacions al Primer Pla Director del Litoral, que suposa una millora clara de l’antiga Llei de Costes, ja que protegeix tot el litoral català de la seva edificació fins en una distància total de 500 metres des del mar.

Abans que la Generalitat impulsés públicament aquest Pla Director, l’equip de govern de l’Ajuntament de Lloret de Mar havia aprovat en l’històric ple extraordinari del 4 de març del 2004, la desclassificació quasi total dels sectors de Sant Quirze, Cala Banys i Costa Marcona, objectiu que perseguia SOS Lloret des de feia mesos i pel qual havia recollit l’adhesió de 13.000 signatures.

La decisió de l’Ajuntament va ser aplaudida per l’associació ciutadana. Però SOS Lloret no veia amb bons ulls especialment un punt de la proposta de l’Ajuntament i era la inclusió d’un equipament (presumiblement un nou hotel) al bell mig de l’únic corredor biològic que queda a Lloret que uneix la zona litoral amb la zona interior i que es troba a Costa Marcona.

L’aprovació del Pla director, més ambiciós que el que defensava l’Ajuntament, deixava sense vigència l’equipament, per això l’Ajuntament de Lloret de Mar va presentar al·legacions al Pla Director i ho va fer amb especial sigil i el darrer dia del termini interposat per evitar reaccions com les de la nostra associació, que coincideix plenament amb els objectius i plantejaments del Pla Director.

SOS Lloret alerta a la població i especialment als 13.000 sotasignants i 45 entitats contra el desenvolupament urbanístic de Sant Quirze, Cala Banys i Costa Marcona, de la doble moral amb la que juga l’actual equip de govern, ja que uns mesos enrera publicava que la desclassificació dels tres sectors era una aposta valenta del consistori i que s’havia fet el màxim que s’havia pogut, trencant d’alguna manera amb la dinàmica d’edificació massiva que es vivia a Lloret en els darrers anys.

Ara però, quan hi ha una aposta més valenta que la seva i que s’acosta a la demanda que més de 13.000 signatures varen fer en el seu dia, l’Ajuntament es replega i al·lega a la Generalitat que ha de tenir en consideració aquell moviment desclassificatori per permetre una mínima construcció a Costa Marcona.

SOS Lloret s’oposa a l’al·legació feta per l’Ajuntament sobre el sector de Costa Marcona i anuncia que presentarà al·legacions en contra d’aquest equipament quan es presenti el segon Pla Director, així com oposant-se al desenvolupament de nous plans parcials com el de Coll de Llop, el qual fragmenta el connector biològic que enllaça les zones verdes del PEIN de Cadiretes i el litoral.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s