L’alternativa taronja

Aquest dissabte 18 de setembre de 2004, l’associació ciutadana SOS Lloret ha realitzat un seguit d’accions per tot el municipi de Lloret de Mar.

Primer, ha enganxat dues pancartes de més de 12 metres d’allargada cadascuna, al pont d’entrada del municipi per la carretera de Blanes, demanant alternatives a l’autopista. I segon, al llarg de la carretera GI-680, a l’alçada de l’Ermita de Les Alegries, ha senyalitzat el corredor biològic que travessa tot el municipi per la zona oest amb més de 50 creus pintades de color taronja i 200 metres de franges discontinues de plàstic taronja a banda i banda de la carretera, per denunciar que l’arribada de l’autopista destrossaria tot aquest cinturó verd.

Amb aquestes accions reivindicatives SOS Lloret vol denunciar tota una sèrie de circumstàncies:1. Que la població de Lloret de Mar continua sense conèixer el traçat per on ha de passar l’autopista, i l’única part que a dia d’avui està informant sobre les conseqüències d’aquesta infrastructura és l’associació. Aquest gran vial només faria que accentuar els problemes de mobilitat interns que pateix el municipi i afavoriria l’aparició de nous barris fantasmes com Fenals Oest.

2. Que el traçat actualment aprovat per la Generalitat, a part de destrossar el patrimoni cultural de Lloret (Sant Pere del Bosc o Les Alegries), també malbarata l’immens patrimoni natural del municipi, ja que aquest traçat passa pel ben mig del connector biològic que uneix les zones de Gran Montbarbat (zona sud del municipi) amb Gran Montgrós (zona nord).

3. Que tot aquest cinturó verd, integrat per boscos amb una qualitat ambiental immillorable, ofereix unes possibilitats immenses de cara a buscar el desitjat turisme de qualitat. Des de SOS Lloret estem treballant perquè aquest cinturó verd sigui inclòs, immediatament, al PEIN de Cadiretes per després poder treballar en la creació d’un futur Parc Natural que uneixi les zones PEIN de Cadiretes i de l’Ardenya.

4. Que la creació d’aquest Parc Natural suposaria la protecció definitiva d’aquest bosc de fauna mediterrània que abraça la nostra població. Cal recordar que és un dels més extensos de tota la mediterrània.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s