SOS Lloret ocupa simbòlicament la rotonda de Lloret

L’Associació Ciutadana SOS Lloret va ocupar ahir diumenge a la tarda la principal rotonda de Lloret per a organitzar un acte festiu i reivindicatiu, en el que reclamaven la preservació de Sant Quirze i Cala Banys com a zones verdes pel municipi.

SOS Lloret ocupa simbòlicament rotonda Lloret

L’acte, molt vistós degut a la indumentaria taronja que utilitza l’associació, va congregar unes 50 persones. SOS Lloret va repartir pamflets als ciutadans i als conductors quan s’aturaven en els semàfors.

L’associació considera que a Lloret hi ha mancances d’espais verds, ja que per una banda el creixement urbanístic desmesurat dels darrers anys ha anat absorvint les zones boscoses més properes al casc urbà. Per altra banda, places noves de l’interior del casc urbà, que podien haver estat espais verds d’aire mediterrani on refrescar-se a l’estiu, han acabat en molts casos esdevenint places dures.

SOS Lloret ocupa simbòlicament rotonda Lloret

SOS Lloret va organitzar l’acció a la rotonda com a element simbòlic, instant a l’opinió pública a fixar-se que són aquests tipus d’espais verds els que més proliferen en el municipi. L’associació reclama que no es perdi l’oportunitat de preservar dos àrees simbòliques del poble, com són Sant Quirze i Cala Banys, per a la creació de parcs urbans d’ús públic pels ciutadans.

La principal demanda de SOS Lloret és la preservació dels espais de Costa Marcona, Sant Quirze i Cala Banys, tres àrees afectades cautelarment per una suspensió de llicències fins el març del 2004. L’associació reclama la desqualificació del primer sector i la seva inclusió en una futura ampliació del PEIN de Cadiretes. Per Cala Banys i Sant Quirze demanen la immediata paralització dels plans parcials que els afecten i la reconversió d’aquestes zones en parcs urbans d’ús públic pels ciutadans de Lloret.

SOS Lloret ocupa simbòlicament rotonda Lloret

L’associació, que fa tan sols dos mesos que va presentar-se públicament, ja ha recollit més de 7000 signatures per a la preservació d’aquests espais.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s