SOS Lloret diu NO al nou POUM

Avui, festa major de Lloret, durant la processó de Santa Cristina, SOS Lloret ha repartit més de 1.000 pamflets informatius criticant el nou POUM.

SOS Lloret denuncia que el nou POUM continua amb el model actual d’urbanització massiva del territori i oblidant el patrimoni natural del municipi.

SOS Lloret diu NO al nou POUM

L’associació confiava que durant el període d’al·legacions obert després de l’aprovació inicial, es rectifiqués la tendència urbanitzadora exagerada del nou POUM i es realitzés una segona aprovació inicial.

Contràriament es prioritza el fet d’anar de pressa i aprovar el nou POUM abans de les eleccions municipals en detriment de corregir veritables bestieses urbanístiques que empenyoraran serveis, recursos i patrimoni que haurien de ser per les generacions venidores.

El nou POUM segueix menystenint el principal recurs del que disposa el municipi, i és que el 75% del terme municipal és bosc. En el nou POUM no s’hi ha inclòs cap estratègia que vagi cap a figures supramunicipals de protecció del paisatge per tal de gestionar turísticament aquest actiu. Tampoc hi apareix cap pla de gestió per aquest gran patrimoni natural del que disposem.

Contràriament les úniques superfícies forestals destinades a gestionar són les classificades com a sòl urbanitzable o sòl urbà. Un cop més veiem com els nostres representants polítics tan sols veuen el territori com a una oportunitat si aquest és urbanitzable. Obliden que una gestió turística del patrimoni natural podria ser el puntal per complementar el model turístic actual revitalitzant el principal sector econòmic de la població.

SOS Lloret diu NO al nou POUM

Pel que fa a una infraestructura vital per Lloret com la Ronda de circumval·lació i el seu accés a l’autopista C-32, es continua apostant per un traçat que travessa un dels pulmons del poble, el paratge de Sant Pere del Bosc, amb total menyspreu per l’entorn natural i el patrimoni modernista que s’hi emplaça. SOS Lloret aposta per un traçat més proper a la Carretera de Blanes amb menys impacte sobre el medi.

La reserva de sòl urbanitzable i urbà provocaran un creixement que saturarà els serveis i infraestructures que preveu construir el nou POUM per suplir les mancances actuals. S’ha pensat en les necessitats actuals sense tenir en compte que el creixement que es derivarà del nou POUM saturarà els nous serveis que es preveuen.

Tan sols un exemple; amb el nou POUM, a la zona del túnel Monturiol s’hi preveuen cap a 4500 habitatges, i ni tan sols es preveu una nova rotonda d’accés a la zona residencial on hi podria haver uns 9.000 vehicles dels veïns saturant la Carretera de Vidreres. La manca de planificació del nou POUM permet múltiples exemples com aquest.

SOS Lloret diu NO al nou POUM

Abans de començar la processó, SOS Lloret ha pogut fer-li arribar al candidat del grup de Convergència i Unió a les properes eleccions de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i aprofitant que estava de convidat a la festa major, un full informatiu per tal que des d’instàncies supramunicipals col·labori per a portar a terme una política d’ordenació, planificació i gestió del territori que preservi i respecti l’entorn i els valors naturals i culturals de Lloret.

Per tot això i molt més SOS Lloret diu NO al nou POUM.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s