Performance de Santa Cristina

Aquest dissabte 24 de juliol l’associació ciutadana SOS Lloret, aprofitant la diada de la Festa Major de la vila, ha realitzat una performance tipus Land-Art al Castell de Sant Joan de Lloret de Mar.

La performance ha consistit en recobrir tot el Castell de Sant Joan amb un plàstic de color taronja (el color de l’associació). En total s’han fet servir 260 m2 d’aquest material per poder enfundar tota la torre del castell, que fa 13 metres d’alçada i té un perímetre de 20 metres. A més, a la part de la torre que dona a mar s’han enganxat tres lletres gegants, de 3 metres cadascuna, on es podia llegir el mot: “SOS”.

SOS Lloret performance Santa Cristina

Amb aquesta performance reivindicativa SOS Lloret vol denunciar l’alta fragilitat a la que està sotmès el patrimoni cultural de Lloret de Mar com a conseqüència de projectes urbanístics que destrossen l’espai on aquest s’hi troba; com va estar a punt de succeir amb el Castell de Sant Joan per culpa de l’antic Pla Parcial de Cala Bany i que es va poder evitar gràcies, en bona part, a les 13.000 signatures recollides en contra d’aquest projecte.

Ara, amb l’actual projecte aprovat per la Generalitat de perllongar l’actual C-32, que actualment acaba a Palafolls, fins a Lloret de Mar, el patrimoni cultural del poble està ferit de mort, doncs el traçat aprovat arrasaria amb espais tan significatius com Sant Pere del Bosc, Les Alegries, L’Àngel o la Capella de la Mare de Déu de Gràcia entre d’altres.

SOS Lloret performance Santa Cristina

Des de SOS Lloret demanen a l’Ajuntament mesures urgents per la protecció del patrimoni cultural del municipi, doncs aquest és part important de la identitat de cada lloretenc i un potencial turístic, malauradament, encara per conèixer i que ajudaria a portar un turisme de qualitat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s