1er aniversari de SOS Lloret en plena campanya contra l’autopista

SOS Lloret cel·lebrarà el seu PRIMER ANIVERSARI recollint signatures en contra de l’actual projecte de perllongar l’autopista C-32, que actualment acaba a Palafolls, fins a Lloret de Mar, i demanant a les administracions públiques la búsqueda d’alternatives eficients, que solucionin d’una manera definitiva i real els problemes de mobilitat circulatòria que pateix el municipi i que, alhora, siguin respectuoses amb el seu patrimoni natural i cultural.

Després d’anys de desinformació per part dels diversos Consistoris Municipals, una ENTITAT LOCAL ha hagut de ser la que informés a la població sobre la complexitat de tot aquest projecte megalític.

Des de la nostra constitució com Entitat en Defensa del Territori, SOS Lloret ha dut a terme diverses accions informatives per explicar a la ciutadania quin és l’actual projecte de l’autopista, aprovat per la Generalitat, que pretén arribar al nostre territori i les funestes conseqüències que aquest comportaria:

 • Tala massiva d’arbres. El traçat trinxa d’una manera irrecuperable la zona boscosa de l’interior i divideix el poble en dos meitats.

 • Destrucció de paratges simbòlics de la milenaria història de Lloret com són Sant Pere del Bosc, l’Ermita de les Alegries, el Monument a l’Àngel o la Capella de la Mare de Déu de Gràcia.

 • Augment del col·lapse circulatori, doncs aquest projecte esdevé un cul de sac que acaba a Lloret i no soluciona els problemes de mobilitat existents, ni els interns ni els externs.

 • Augment de la especulació urbanística i creació de nous barris fantasmes. Aquest projecte viari està íntimament relacionat amb projectes urbanístics com Santa Clotilde o Costa Marcona.

 • Sobrexplotació dels recursos naturals (aigua, sòl, electricitat,…), ja de per si molt explotats com a conseqüència del creixement descontrolat del municipi en els darrers anys.

Es per això que considerem que ara, després d’haver estat informant a la població durant gairebé tot un any, ha arribat el moment de la ciutadania, el moment on aquesta expressi d’una manera clara i rotunda la seva disconformitat amb aquest projecte.

És per aquest motiu que tornarem a recollir signatures, després del gran èxit que va supossar recollir-ne 13.000, i el suport de més de 40 entitats locals, per salvar Sant Quirze, Cala Banys i Costa Marcona.

Des de SOS Lloret demanem a l’Ajuntament de Lloret de Mar l’estudi d’alternatives eficients i definitives a la perllongació de l’autopista, alternatives que solucionin els problemes de mobilitat que pateix el municipi i que alhora siguin respectuoses amb el seu patrimoni natural i cultural:

 • Realitzar els estudis de viabilitat, mobilitat i d’impacte ambiental necessaris per definir el traçat d’una Ronda de Circunval·lació, d’un carril per banda, que enllaci directament el municipi amb el final de l’autopista a Palafolls.

 • Desdoblar l’actual carretera que connecta Blanes i Lloret.
 • Una aposta ferma i decidida per potenciar el transport públic.

Començarem a recollir signatures aquest proper cap de setmana, 17 i 18 de juliol, dins del marc de les activitats programades per cel·lebrar el 1r. Aniversari de SOS Lloret.

Així mateix, volem comunicar que no deixarem de recollir-ne fins que l’equip de govern adopti les solucions que la població exigeixi.

Les activitats programades dins la festa de cel·lebració del 1r aniversari de SOS Lloret són les següents:

Divendres 17 de juliol

 • 21.00h: Taula Rodona “Plataformes en Defensa del Territori”. A la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Dissabte 18 de juliol

 • 19.30h: Cercavila Popular. Des de la Plaça del Dr. Adler fins a la Plaça de l’Església.

 • 20.15h: Lectura del Manifest. A la Plaça de l’Església.
 • 21.00h: Concert a càrrec de la Kontraband i Aperitiu. A la Plaça de l’Església.

Diumenge 25 de juliol

 • 10.00h: Neteja popular de Sant Quirze.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s