Recurs d’alçada contra l’aprovació definitiva del POUM

L’Associació Ciutadana SOS Lloret ha presentat un recurs d’alçada al Conseller de Política Territorial i Obres Públiques contra l’aprovació definitiva del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Lloret.

SOS Lloret vol fer arribar al conseller els motius pels quals aquest nou POUM infringeix diverses lleis i per tant ha de declarar-se nul.

La infracció més greu es produeix en infringir la Directiva 2001/42/CE del Parlament Europeu. Aquesta Llei, no tinguda en compte ni per l’equip redactor ni per l’administració, va ser aprovada amb caràcter retroactiu afectant de ple el nou POUM de Lloret .

SOS Lloret recurs alçada POUM

Aquest nou POUM hauria d’haver inclòs, segons aquesta Directiva, una avaluació ambiental completa dels efectes d’aquest pla sobre el territori. En cap moment s’ha realitzat.

SOS Lloret ha mantingut contactes documentats amb el Ministerio de Medio Ambiente a Madrid i amb la Comissió Europea a Brussel·les. Ambdós estaments han afirmat que el POUM de Lloret hauria d’haver estat suspecte a aquesta Directiva i, per tant, no pot ser aprovat definitivament fins que no es realitzi aquesta avaluació ambiental.

Només amb aquest punt seria suficient per a que el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques declarés nul·la l’aprovació definitiva d’aquest POUM.

Malgrat això, el POUM de Lloret infringeix també altres lleis com ara, la Llei Forestal de Catalunya, la Llei de Sòls, la Llei Catalana d’Espais Naturals, el principi de desenvolupament urbanístic sostenible o el principi de mobilitat sostenible que marca la Llei d’urbanisme 2/2002. Exemples d’això són els futurs desenvolupaments dels sectors de Lloret Verd i Mont Lloret, on es preveu la construcció de 832 i 649 habitatges respectivament, en zones totalment forestals, d’alt valor ambiental i que col·lapsaran els accessos viaris del municipi.

A banda d’aquest recurs d’alçada, SOS Lloret formalitzarà escrits de queixa dirigits a la Comissió Europea i al Ministerio de Medio Ambiente per a que s’obligui al compliment de la Directiva europea 2001/42/CE i de la resta de lleis que es vulneren.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s