Acció durant la Volta ciclista a Espanya

SOS LLORET REIVINDICA LA PRESERVACIÓ DEL PATRIMONI NATURAL DE LLORET A LA VOLTA CICLISTA A ESPANYA.

L’entitat ciutadana SOS Lloret ha tornat avui diumenge a portar les seves reivindicacions al carrer. Aprofitant l’etapa de la Volta ciclista a Espanya que transcurreix a Lloret , la nostra entitat ha aprofitat el ressò mediàtic d’aquest acte per informar als ciutadans de Lloret, mitjançant pancartes informatives, de les greus conseqüències mediambientals que comporta l’actual projecte de perllongació de la C-32.

Bàsicament pel que respecte al seu traçat. Traçat que afectaria enormement els símbols patrimonials més importants de la nostra vila, com són Sant Pere del Bosc, l’Àngel o Les Alegríes.

SOS Lloret acció volta ciclista a Espanya

En aquests moments, SOS Lloret considera que l’actual traçat projectat és l’inconvenient principal per portar a terme una futura política de conservació i potenciació dels nostres actius patrimonials, ja que per la nostra entitat, l’actual traçat defensat per l’Ajuntament de Lloret i per la Generalitat significa:

  • Impacte enorme sobre el medi.
  • Gran deforestació del paisatge.
  • Secciona bona part del terme municipal de Lloret en dues meitats.
  • Dificulta la inclusió de part dels boscos de la zona al PEIN de l’Ardenya.
  • Destrueix gran part de l’entorn natural de zones com Sant Pere del Bosc, l’Angel i les Alegríes. Indrets importants ja no tan sols pel seu valor ecològic sinó també pel simbòlic.

La intenció de la nostra entitat és treballar per a què aquest traçat sigui modificat i resituat força més al sud, evitant així la destrucció d’aquests indrets, que considerem bàsics si, com diuen les autoritats locals, es vol dirigir la nostra vila cap a un turisme de qualitat i situar Lloret en el mapa de les poblacions que potencien la seva història i el seu patrimoni.

SOS Lloret acció volta ciclista a Espanya

Per altre banda, SOS Lloret és troba a l’espera que es faci públic el nou Pla General, que segons l’Ajuntament ha de veure la llum a principis de la próxima tardor.

En aquest sentit, la nostra entitat demana valentia al nostre consistori i molt especialment demanem que el nou pla sigui coherent amb el discurs de l’Ajuntament de Lloret els últims dos anys, on se’ns ha dit reiteradament que una de les màximes preocupacions del nostre consistori és preservar el patrimoni natural del poble.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s