Protegim Costa Marcona!

EL NOU PLA DIRECTOR URBANÍSTIC DEL SISTEMA COSTANER COMENÇA AMB MAL PEU.

L’administració local i nacional es burlen de la població.

SOS Lloret vol denunciar el fet que el Pla director d’ordenació urbanística del sistema costaner (PDUSC) hagi classificat com a urbanitzable 1 hectàrea de terreny del litoral lloretenc dins el sector de Costa Marcona al bell mig de l’important corredor biològic que uneix el litoral amb els boscos interiors.

Aquest terreny es troba dins els primers 500 metres de costa on cautelarment s’havia suspès llicències. Inicialment el PDUSC contemplava la protecció d’aquest espai però l’Ajuntament de Lloret (CIU-PP) va presentar al·legacions a la Generalitat perquè es classifiqués com a urbanitzable.

Els discursos proteccionistes del Sr. Joaquim Nadal feien pensar que aquestes al·legacions es desestimarien, però una vegada més el conseller de Política Territorial ha defraudat l’expectativa dels ciutadans i el discurs esperançador ha quedat en simple paper mullat: si el pla director havia de protegir el que queda sense malmetre del litoral català, no s’entén que el govern de la Generalitat acabi acceptant una petició tan cega com la que fa l’Ajuntament, ferint de mort el corredor que connecta el litoral i els boscos del PEIN de Cadiretes.

L’Ajuntament i la Generalitat, amb aquesta decisió irresponsable contribueixen a saturar el ja castigat i malmès litoral de la Selva marítima.

SOS Lloret protegim Costa Marcona
SOS Lloret titlla tot el procés d’operació de cinisme i d’hipocresia tant del govern local com del govern de la Generalitat, els quals juguen un doble joc que des de l’associació no acceptarem: entenem que no és possible posar-se medalles proteccionistes i al mateix temps afavorir l’especulació urbanística sobre el territori.

Actuacions com aquesta on les administracions locals i autonòmiques es converteixen en còmplices de la saturació urbanística del nostre litoral, fan que la confiança de la societat civil en les administració sigui cada cop més baixa.

SOS Lloret considera inacceptable el sentit de responsabilitat dels nostres representants polítics a l’hora de protegir el patrimoni de tots.

Per altra banda, recordem que més de 13000 persones van signar per a la protecció integral de Costa Marcona i que les administracions han ignorat i violat de nou la voluntat de la població. Cal que això sigui recordat quan la classe política faci tantes promeses de cara a les properes eleccions.

Lamentem que el que podria haver estat un pla ambiciós i de veritable voluntat proteccionista del litoral català, comenci amb tant mal peu.

SOS Lloret ha ha entrat per registre de l’Ajuntament el dimecres 1 de juny una protesta formal denunciant el fet esmentat i sol·licitant una ràpida correcció i desclassificació de l’espai.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s