Ara toca Lloret, ara toca la Costa Brava

SOS LLORET PLANTEJA UN NOU MODEL TERRITORIAL I TURÍSTIC PER LLORET I PER TOT EL LITORAL GIRONÍ

En el marc de presentació d’un ambiciós plec de propostes per a la revisió del nou pla d’ordenació urbana de Lloret, l’associació ciutadana SOS Lloret, plantejarà en dues conferencies la conveniència d’un canvi de model territorial, econòmic i turístic que prenent de patró a Lloret, és exportable a tota la Costa Brava.

L’associació confia que la demolició del polèmic Fluvià Nàutic, a Sant Pere Pescador, sigui tan sols el primer pas d’un canvi real de política per part de les diferents administracions.

Les xerrades, que tindran lloc al Col·legi d’Arquitectes de Girona el dimecres 30 de març a les 18.30h i a la Sala d’actes de l’Ajuntament de Lloret el dilluns 4 d’abril a les 20.30h, pretenen argumentar la necessitat que la Costa Brava –i Lloret com a municipi turístic capdavanter- avancin cap a un model de revalorització i gestió sostenible dels propis recursos naturals i culturals, per tal de convertir-los en puntal de l’oferta turística futura.

A través d’aquestes conferencies, SOS Lloret presentarà públicament el seu ambiciós plec de propostes per a la revisió del nou pla general de Lloret. L’entitat ha entrat el treball recentment al registre municipal de l’Ajuntament lloretenc, adreçant una copia a tots els grups polítics del consistori.

Igualment ha encetat ja una roda de converses amb els representants dels diferents partits: el passat dimarts 15, l’entitat va començar parlant amb l’alcalde Xavier Crespo, el regidor de planejament urbanístic municipal, Josep Valls i l’urbanista Estanislau Roca, que elabora el nou POUM de Lloret. La trobada tindrà una segona part el proper dimarts 29. Després es parlarà amb la resta de partits.

L’associació ha abocat en aquest plec de propostes gran part del treball efectuat al llarg dels seus quasi 2 anys de vida. Per dur-lo a terme, l’entitat ha visitat cadascuna de les 40 urbanitzacions de Lloret i n’ha analitzat l’estat actual parcel·la per parcel·la, ha estudiat l’orografia del territori i ha plantejat propostes i criteris de tipus urbanístic, fiscals o jurídics que permetin ordenar el territori, reduir de forma clara el sòl urbanitzable i plantejar figures de protecció d’amplis espais com el PEIN, el PNIN o el Parc Natural, que revaloritzin el territori a nivell turístic, impliquin els actors econòmics del territori i afavoreixin una gestió respectuosa.

L’associació, que ha influït ja considerablement en l’opinió pública i en les institucions del municipi, pretén incidir de forma clara en les decisions finals dels diferents partits polítics i en l’equip redactor del nou POUM (Pla d’ordenació urbana municipal).

L’entitat també vol difondre, a través de les xerrades, una nova concepció del territori i del turisme del futur que es basi en la revalorització dels propis recursos, el més genuí del litoral gironí, per per altra banda està fortament amenaçat pel creixement urbanístic desmesurat o les infrastructures, entre d’altres.

SOS Lloret reclama un esforç d’ordenació, embelliment i correcta gestió d’aquests recursos per tal que la Costa Brava mantingui un segell propi i renovador.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s