Encetem la campanya contra l’autopista.

SOS Lloret anuncia que amb els actes de les lletres de “No a l’autopista” a la platja de Lloret durant la setmana catalana del ciclisme i la simulació del peatge el passat diumenge 28 durant la marxa de les Ermites de Lloret, dóna per encetada la campanya de l’associació contra l’autopista de la Selva marítima, que es preveu llarga, dura i dificultosa.

SOS Lloret campanya contra l'autopista C-32

SOS Lloret ha adoptat una postura en tot moment totalment contrària a l’autopista de la Selva marítima però és ara quan inicia amb contundència la campanya, amb els objectius d’informar a la població, generar debat i evidentment aturar un projecte que segons l’associació suposa la perdició definitiva del territori de Lloret i la Selva marítima en un model turístic, territorial i urbanístic obsolet i sense futur.

L’associació s’oposa tant al traçat proposat per la Generalitat com al concepte que suposa el mateix autopista. Creiem que l’autopista no tan sols no solventarà els problemes de col·lapse circulatori ja existents sinó que els aguditzarà.

Igualment creiem que un vial d’aquesta proporció i importància per el territori, requereix un debat social molt més obert que impliqui entitats, col·lectius i associacions de veïns de tot el territori de Blanes, Lloret i Tossa.

SOS Lloret sol·licita a l’administració i al govern dels tres municipis que es promogui un debat intramunicipal per discutir aquesta infrastructura i les alternatives possibles, com són la carretera proposada pels naturalistes de Girona, el metro lleuger proposat per ERC de Blanes o l’opció de desdoblar l’actual carretera Lloret Blanes amb vials complementaris que desviïn el trànsit provinent de Lloret fora del casc urbà de Blanes.

SOS Lloret campanya contra l'autopista C-32

SOS Lloret va organitzar aquest passat diumenge una acció reivindicativa a l’altura del monument a l’Àngel simulant un peatge d’autopista amb barrera. L’associació, en col·laboració amb la penya Xino-Xano, va ocupar-se d’un control de la marxa i va segellar a tots els participants amb un tampó on hi havia escrit “Autopista no, rondes si”. Igualment es va proporcionar pamflets informatius i adhesius de l’associació a tots els caminants.

SOS Lloret informa que la receptivitat va ser molt alta i que les expressions de disgust contra un eix amb repercussions tan destructives, van ser constants.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s