SOS Lloret denuncia una massiva tala d’arbres

SOS LLORET DENUNCIA UNA MASSIVA TALA D’ARBRES I MOVIMENTS DE TERRES IL.LEGALS A LA FINCA DE CAN CASTAÑÉ DE COSTA MARCONA.

L’Associació Ciutadana SOS Lloret denunciarà avui dijous 21 a les 12h. l’existència d’excavacions, moviments de terres i tala d’arbres massiva a la finca de Can Castañé, ubicada a primera línia de mar, al capdamunt de l’indret conegut com Cala Gran.

L’associació presentarà una denúncia al registre de l’Ajuntament sol•licitant a l’alcalde la investigació urgent de l’assumpte i la tramitació de les sancions corresponents contra els responsables de la infracció ecològica. SOS Lloret notifica que els propietaris de Can Castañé no disposen dels permisos corresponents per talar arbres, moure terres o soterrar canonades i que per tant, totes les infraccions comeses en aquest sector suposen delicte ecològic i han d’estar sotmeses a sancions i mesures correctores i de restitució de l’espai natural.

Les obres fa ja diversos mesos que duren en el sector però s’han accelerat al llarg de l’estiu. SOS Lloret considera que davant la inactivitat de l’administració, cal denunciar el fet públicament, perquè aturi les obres de forma immediata i acceleri la tramitació de les sancions. L’associació defensa la preservació d’espais d’especial interès natural i cultural davant els múltiples projectes de creixement urbanístic existents al municipi, l’execució dels quals aguditzaria encara més el procés de massificació que ja viu actualment el territori.

La finca de Can Castañé, on s’hi pretén desenvolupar un camp de golf, és un sector de gran interès perquè suposa un dels darrers reductes verds del malmès litoral lloretenc i forma part del darrer corredor biològic que uneix el litoral amb les zones PEIN boscoses de l’interior.

SOS Lloret, que ha creat una forta expectació entre la població de la Selva marítima, ja ha recollit unes 4000 signatures per a la preservació dels sectors de Sant Quirze, Cala Banys i Costa Marcona. La finca de Can Castañé forma part del sector litoral de Costa Marcona, declarat de màxim interès per part de l’associació ciutadana, però, no està sotmesa a la suspensió cautelar de llicències que afecta a la resta del sector.

SOS Lloret acompleix avui un mes des de la seva presentació pública. Amb aquesta mesura legal posa en pràctica un dels objectius primordials que persegueix: esdevenir un grup d’alerta i denúncia d’infraccions contra el patrimoni natural i la legalitat urbanística.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s