Neteja popular al Turó Rodó

Aquest diumenge 2 d’octubre s’han celebrat diverses activitats, organitzades per entitats lloretenques (Ajuntament, Agenda XXI, Xino-Xano), per commemorar «el dia del mar». L’associació ciutadana SOS Lloret s’ha volgut afegir al programa d’actes tot organitzant una neteja popular per les rodalies del Turó Rodó.

Aquest és un espai situat a les rodalies de Sa Caleta, una de les cales més significatives de tot el municipi, la qual està embolcallada per una significativa massa forestal que amaga unes runes d’un antic castell, El Turó Rodó.

SOS Lloret neteja popular Turó Rodó

Aquest és un espai simbòlic dins l’imaginari lloretenc, ja que és un clar exemple del nostre passat cultural i del nostre patrimoni natural actual, doncs en aquest indret s’amaguen les runes del Turó Rodó i són molts els vianants que passegen per el seu camí de ronda, tot visitant el castell i gaudint de la flora mediterrània.

Però tot aquest indret està en una decadència i en un abandonament total per part de l’administració, essent doncs aquest motiu pel qual ha sigut necessari organitzar una netejada popular per l’indret. Si l’Ajuntament no ho vol net, els ciutadans sí!

SOS Lloret neteja popular Turó Rodó

L’activitat ha començat a les 10.00h del matí, hi ha comptat amb la participació d’unes 15 persones, entre les quals s’ha aconseguit recol·lectar un total de 12 bosses tamany industrial, les quals contenien diversos tipus de brossa (plàstic, paper, llaunes, fusta,...), així com divers material municipal (tanques metàl·liques), material de construcció (fustes, enreixats metàl·lics, ferros,…) i material abandonat (elements de pesca, d’embarcacions marítimes,…)

Des de SOS Lloret som conscients que aquesta és una feina de tots, no tan sols de la Administració, i que cal fer un esforç pedagògic per cuidar els nostres boscos. Malgrat tot, considerem que cal implementar notòriament els serveis destinats a la neteja dels espais verds, ja que ningú de fora vindrà a fer-ho.

Seria doncs aquesta una mesura que projectaria una imatge de qualitat de Lloret, alhora que tots en sortiríem beneficiats.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s