Manifestació 22 de març a Barcelona

Manifestació contra la política ambiental del govern de la Generalitat de Catalunya. Diumenge 22 de març a les 11 del matí a la Plaça Catalunya de Barcelona. La manifestació l’organitza la Federació Ecologistes de Catalunya (EdC) i s’hi han adherit més de 20 entitats de comarques gironines.

Més informació a http://22marc2009.blogspot.com/

Manifestació contra la política ambiental del govern de la Generalitat

Cartell per anunciar la manifestació a les comarques gironines

Manifest contra la política ambiental del Govern de la Generalitat

Què pretenem? Col•lectius ciutadans, entitats ecologistes i plataformes de defensa del territori considerem que cal organitzar una campanya per:

  • Fer visibles els nombrosos conflictes ambientals arreu del nostre territori.
  • Fer front a les agressions al territori, al medi i la salut arreu de Catalunya.
  • Mostrar el rebuig al model socioeconòmic de crisi i destrucció del territori, per demanar un canvi profund cap a un model alternatiu sostenible,

Per què? El Govern de la Generalitat no respecta els interessos generals de la població i provoca gran nombre de conflictes ambientals. Malgrat els discursos oficials, el Govern i les institucions afavoreixen els interessos de les grans corporacions privades que han provocat la crisi econòmica i ambiental, i destinen els recursos públics a la continuïtat del model neoliberal d’obsessió pel creixement, demostrat incompatible amb la preservació medi ambient, l’equilibri territorial i el progrés social.

Denunciem: particularment que el Govern intenti resoldre la crisi ambiental amb mitjans repressius i retallada de drets i llibertats (judicialització de les accions reivindicatives i de defensa del territori, …). Denunciem la perversió del llenguatge i el maquillatge “ambiental” juntament amb la manipulació informativa que molt sovint reflecteixen molts mitjans de comunicació.

Demanem: un nou model de política ambiental, territorial i de sostenibilitat que impliqui transversalment tots els Departaments (Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial, Agricultura, DIUE, Economia, Educació i Sanitat).

Reclamem: nous models de governança i processos participatius que permetin la consulta pública real i efectiva en el planejament urbanístic, territorial i d’infraestructures. Més enllà del model insuficient de democràcia representativa (partitocràcia), cal un nou marc democràtic que possibiliti a la ciutadania implicar-se en la codecisió. Cal normalitzar procediments i consultes que possibilitin la participació directa de la ciutadania en la presa de decisions.

Finalment, considerem que per causa dels models socials, polítics i de gestió pública impulsats sota els seus mandats, per decisions errònies, incompetència, manca de transparència, desconeixement i desatenció al territori, és pertinent demanar un canvi de rumb profund al Govern del president Montilla i que s’atengui la nostra demanda de DIMISSIÓ DELS CONSELLERS DE MEDI AMBIENT, POLÍTICA TERRITORIAL i AGRICULTURA.

Organitza: Ecologistes de Catalunya

Entitats gironines adherides a la convocatòria: Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa. Associació de Naturalistes de Girona. Associació respectem l’Albera. Associació de veïns de Vilert i Centenys. Col•lectiu GREDA. Fòrum l’Escala. Grup de Defensa del Patrimoni del Baix Empordà. IAEDEN. Limmos. Plataforma Antimolins de Portbou. Plataforma cívica Gent per Ventalló. Plataforma NO a la MAT. POT i Gent del Ter. Salvem la Garriga. Salvem l’Empordà. Salvem Solius. Salvem el Terraprim. Salvem les Valls. Som lo que sembrem. SOS Empordanet. SOS Lloret

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s