Manifest: 2 anys en defensa del territori!!

Som aquí per celebrar el segon aniversari però sobretot per celebrar la victòria de la nostra lluita.

Quan vam aparèixer molts pensaven que tot el que defensàvem era una utopia, que ningú ens faria cas.

SOS Lloret 2 anys en defensa del territori

Però no, SOS Lloret ha demostrat a tothom que val la pena sortir al carrer. Dir que no serveix de res reclamar coses o protestar quan alguna cosa no ens agrada, que tot s’ho acabaran passant pel forro… dir això, és una actitud de conformisme.

Nosaltres, la gent que vam fundar SOS, els que s’han afegit pel camí i tota la població que ens ha donat suport una i altra vegada, hem optat per no acceptar ni resignar-nos, nosaltres hem decidit lluitar. Per la gent de SOS Lloret, la democràcia no només és votar cada quatre anys, per nosaltres la democràcia s’ha de viure tot l’any, exercint el dret a la pressió ciutadana, el dret a l’opinió i el dret a manifestar el que pensem.

Gràcies a això hem aconseguit aturar la urbanització de sant Quirze, Cala Banys i Costa Marcona. Hem parat l’arribada de l’autopista i hem aconseguit que avui ja sigui història: ara es parla ja només d’una ronda o variant, que uneixi els tres pobles de la Selva marítima amb l’autopista del Maresme. Per tant hem aconseguit minimitzar un impacte brutal sobre el propi territori. Ara tan sols resta canviar el traçat perquè no passi tan a prop de zones tan valuoses com Sant Pere del Bosc.

També estem a punt d’assolir que el nou pla general de Lloret sigui el més proteccionista de la història i valori els recursos propis com el tresor més preuat que tenim, després de tants anys de desgavell urbanístic i polítiques de menyspreu pel propi territori, únicament vist com un tros de terra on invertir i fer calers.

L’ideari de SOS Lloret es basa en una comprensió de les necessitats del territori i d’un amor total a aquestes muntanyes i aquesta costa que conformen el terme de Lloret i la subcomarca de la Selva marítima.

Els nostres enemics, aquells que han vist perjudicats la seva butxaca per la nostra lluita, aquells que no miren més enllà dels seus interessos particulars i se’ls en fot el patrimoni que és de tots, ens diuen que som la plataforma del NO. És l’argument fàcil i suat d’aquell que no disposa d’altres eines per justificar les continues agressions sobre el territori.

Nosaltres diem que som la plataforma del SI amb majúscules.

Diem SI a la valorització total dels nostres boscos, les nostres muntanyes, les nostres ermites, les nostres platges, les nostres masies i la nostra identitat.

SI a la valorització total dels recursos dels que ja disposem, els nostres recursos genuïns.

Diem SI a la seva protecció, perquè aquest patrimoni natural i cultural és un tresor on cal esmenar-hi els màxims esforços de conservació per ser únic al món.

Diem SI a un progrés sostenible, un futur pels nostres fills, una oportunitat de viure en un espai estèticament bonic i que garanteixi qualitat de vida.

Diem SI a una ordenació del creixement, a una expansió radicalment limitada i diem SI a un exercici sòlid d’embelliment del que ja està construït, a un creixement en qualitat, perquè Lloret sigui d’aquí uns anys un nucli urbà harmònic i que tothom vingui a visitar per la seva bellesa, genuinitat, originalitat i tranquil·litat.

Diem SI a la potenciació decidida d’un turisme familiar ecològic i cultural, que diversifiqui el model turístic existent.

També diem SI a la potenciació decisiva d’un transport públic eficaç i econòmic, que alliberi de cotxes les nostres vies urbanes i suburbanes.

Diem SI a moltes coses. Intentem ser sempre positius i proposar alternatives de maduresa per un futur millor per Lloret. I avui també us volem proposar un gran SI a tots, un SI a la diversió.

SOS Lloret 2 anys en defensa del territori

Fa 2 anys vam celebrar el nostre naixement amb una festa, en la qual van col·laborar els nostres amics Els Sibarites, grup musical de Lloret, que avui ens tornen a acompanyar. Us recomanem que no us perdeu l’actuació que després faran. Ballareu i gaudireu d’un clima agradable. Val la pena. Demano un aplaudiment per avançat per ells.

Ens han acompanyat avui els pallassos lloretencs Paquito Moreno i Albert Muntané. Ha estat un plaer de tenir artistes com ells entre nosaltres. Demano de nou un aplaudiment per la seva excel·lent actuació.

Igualment voldria que també aplaudíssim ben fort als nostres amics del Xino-Xano, que han col·laborat, com fan sempre amb tothom que els hi demana, a fer-nos aquesta bonísima xocolata desfeta per a tots els presents a la festa. Un aplaudiment per ells.

Esperem que us ho passeu bé en aquesta festa, que gaudiu dels espectacles i que aprofiteu l’oportunitat per informar-vos en els plafons o preguntar tot allò que us encurioseixi.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s