Al.legació contra l’enllumanat del municipi.

SOS Lloret va presentar, el passat 27 d’Abril, una al.legació a l’Ajuntament denunciant l’incompliment de la llei d’ordenació ambiental de l’enllumenat per a la protecció del medi nocturn.

A continuació us adjuntem una còpia d’aquest document:

EXPOSA: Coneixedor d’allò que disposa l’article 6è, apartat 6, de la llei 6/2001, d’Ordenació Ambiental de l’Enllumenament per a la Protecció del Medi Nocturn, on es prohibeixen específicament determinats tipus d’enllumenat, i que tinguent aquesta Llei com a finalitats:

a) Mantenir al màxim possible les condicions naturals de les hores nocturnes, en benefici de la fauna, de la flora i dels ecosistemes en general.

b) Promoure l’eficiència energètica dels enllumenats exteriors i interiors mitjançant l’estalvi d’energia, sens minva de la seguretat.

c) Evitar la intrusió lumínica en l’entorn domèstic i, en tot cas, minimitzar-ne les molèsties i els perjudicis.

d) Prevenir i corregir els efectes de la contaminació lumínica en la visió del cel.

Ha observat que:

Gairebé cap d’ aquestes finalitats es donen en els carrers, avingudes, paratges, urbanitzacions i altres indrets de la nostra Vila, i el més greu és que ja no solament no es donen aquests supòsits en les antigues infrastructures, sinó que en les obres noves, es continua ignorant el compliment de l’esmentada llei.

Des de la instal.lació de globus totalment transparents i que són d’una eficiència lumínica discutible, passant per la instal·lació de làmpades de mercuri i no de vapor de sodi d’alta i baixa pressió (VSAP i VSBP), fins a que en cap de les nostres urbanitzacions existeix un mecanisme de regulació d’intensitat lumínica en les hores nocturnes, amb l’agravant que en les noves recepcions fetes per part de l’Ajuntament de l’enllumenat públic, s’ha disculpat la no instal·lació d’aquest mecanisme.

Davant d’aquests fets, i en conseqüència amb els objectius de l’associació de vetllar pel patrimoni natural del nostre municipi,

DEMANA:

1. Que se sàpiga que existeixen les diverses irregularitats esmentades en la present denúncia.

2. Que s’investigui de qui és responsabilitat en cada un dels casos, i es faci tot el possible per respectar i fer complir la llei.

3. Que en els casos en què la col·locació de l’enllumenat depengui directament de l’Ajuntament es compleixi la legislació vigent.

4. Que s’estableixi des de l’Ajuntament un pla d’adequació de l’enllumenat del nostre municipi a la legislació vigent, de caràcter immediat en el cas de les noves instal·lacions i progressiu en el cas de les ja existents.

5. Que s’informi a la nostra associació de quines són les mesures que es prendran entorn a aquesta temàtica.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s