Denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient

SOS LLORET PRESENTA UNA DENÚNCIA DAVANT DE LA FISCALIA DE MEDI AMBIENT PER LES OBRES IL·LEGALS REALITZADES AL PARATGE DEL TURÓ RODÓ.

Després de veure les últimes actuacions portades a terme pel consistori lloretenc en relació a les obres il·legals que s’han realitzat al Paratge del Turó Rodó, l’Associació Ciutadana SOS Lloret ha hagut de presentar una denúncia davant de la Fiscalia de Medi Ambient, en relació a aquestes obres, per delictes relatius a l’ordenació del territori i la protecció del patrimoni històric i del medi ambient, d’acord amb l’article 319 de la Ley Orgánica 10/1995 de 23 de novembre, del Codi Penal.

SOS Lloret Fiscalia Medi Ambient Turó Rodó

Des de l’Associació hem estat veient amb molta preocupació, durant aquests darrers mesos, com l’Ajuntament de Lloret no ha posat tots els mitjans que té al seu abast, tant jurídics com administratius, per arribar fins al final amb l’expedient obert al juny del 2005, per part del consistori, en relació a la construcció d’una sèrie d’edificacions sense la corresponent llicència a l’esmentat paratge (expedient de protecció de la legalitat urbanística).

Recordem que aquestes obres estan situades a primera línia de mar, al camí de Cala Trons, just darrere del Castell de Sa Caleta. Es tracta d’unes obres que es poden observar des de les restes del jaciment ibèric situades al costat del Castell.

El paratge del Turó Rodó es troba actualment protegit pel Pla Director del Sistema Costaner (PDUSC) amb la categoria més alta de protecció, la qual classifica aquesta parcel·la com a sòl no urbanitzable. Així mateix, el vigent Pla general del municipi, qualifica també com a sòl no urbanitzable tota aquesta zona.

El passat mes de març, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya ja va emetre un informe, arran d’una denúncia de SOS Lloret, on es constatava que s’estaven realitzant una sèrie d’obres il·legals al paratge del Turó Rodó consistents en la construcció d’un edifici aïllat d’uns 100 m2 i un magatzem semisoterrat d’aproximadament 25 m2.

SOS Lloret Fiscalia Medi Ambient Turó Rodó

Davant la falta d’una actuació decidida i contundent per part de l’administració local, i veient com l’expedient de protecció de la legalitat urbanística obert al juny de l’any passat pot estar guardat en un calaix del consistori agafant pols, SOS Lloret s’ha vist obligada a presentar una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient per evitar que aquest expedient pugui prescriure o fins i tot caducar, i quedi sense efectes.

Aquesta falta de preocupació i deixadesa de l’esmentat expedient, es pot veure, per exemple, en:

1. Quan el novembre del 2005 se li imposa una multa de només 600€ al promotor d’aquestes obres, però que per un defecte de forma s’ha d’anul·lar. Aquesta multa ja no es tornarà a tramitar.

Des de SOS Lloret no podem entendre ni permetre la no imposició de cap sanció econòmica pel delicte urbanístic més greu que té actualment l’Ajuntament de Lloret.

2. El promotor d’aquestes obres il·legals presenta el projecte de legalització de les mateixes, però l’Ajuntament, en comptes de denegar-lo per Comissió de Govern com fa habitualment, el tramet a la Generalitat de Catalunya perquè sigui aquesta qui es posicioni sobre la legalització o no d’aquestes obres il·legals.

Des de SOS Lloret tampoc podem permetre que l’Ajuntament vulgui rentar-se les mans amb aquest assumpte i passar la “patata calenta” a la Generalitat, perquè sigui aquesta la que decideixi finalment.

SOS Lloret Fiscalia Medi Ambient Turó Rodó

És per això que, des de l’Associació Ciutadana SOS Lloret demanen a l’Alcalde Xavier Crespo, com a màxim responsable del consistori lloretenc, que es pronunciï públicament sobre els motius d’aquesta manca de voluntat de voler arribar fins al final del procés sancionador, que no és un altre que l’enderroc d’aquestes construccions fetes dins de la il·legalitat més absoluta al Paratge del Turó Rodó.

També demanen que expliqui públicament si una de les raons de la falta d’interès en relació a aquest expedient és que el propietari de la finca on s´han realitzat aquestes obres, és l’empresari Gustavo Buesa, concessionari del servei municipal de neteja i gestor també de l’abocador de Lloret o del polèmic abocador de Cruïlles.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s